Maisto pramonė

Ozonas ir Maisto produktų perdirbimas
Šiuo metu maisto pramonei reikalingos novatoriškos perdirbimo technologijos, kad būtų patenkintas vartotojų poreikis gauti šviežesnius ir saugesnius, paruoštus valgyti produktus. Tarp tokių technologijų yra ozonas kaip galinga dezinfekuojanti medžiaga, kuri gali atitikti pramonės lūkesčius, susilaukti reguliuojančių institucijų pritarimo ir būti priimtina vartotojams. O3 yra stipri plataus veikimo spektro antimikrobinė medžiaga, aktyviai veikianti prieš bakterijas, grybus, virusus, pirmuonis ir bakterijų bei grybų sporas. Ozonas ypač tinka maisto pramonei, nes jo perteklius greitai savaime suskyla, sudarydamas deguonį ir nepalikdamas maiste jokių likučių. Palyginti mažos šios dezinfekuojančios medžiagos koncentracijos aktyviai veikia visų formų mikroorganizmus.

Galimos ozono panaudojimo galimybės produktų gamyboje:
• Vaisių ir daržovių plovime.
• Mėsos ir paukštienos apdorojimas.
• Jūros gėrybių bei žuvies perdirbime.
• Maisto laikymo.
• Mikrobiologinio užterštumo mažinimui ore.

Ozonas yra stipri dezinfekuojanti medžiaga su geromis taikymo perspektyvomis šiuolaikinėje maisto pramonėje. Ši dezinfekuojanti medžiaga yra veiksminga plačiam spektrui mikroorganizmų, ją galima naudoti aplinkai nekenkiančiu būdu. Ozono stabilumas ir veiksmingumas suteikia patrauklias taupymo galimybes pramonei, slegiamai augančių energijos kainų.